Mennyibe fáj a biztonság?

2013. jan. 24. / BikeSafe

Mennyibe fáj a biztonság?

Magyarországon a német Abus és az amerikai Kryptonite termékei jelentik a csúcsszínvonalat, kevésbé ismert gyártók esetében mindenképpen a legfejlettebb modelleket válasszuk. Egy megfelelő biztonságot kínáló zárért – legyen az sodronyos, lánc- vagy U-lakat jellegű – legalább 8.000 forintot kell kiadni, a fokozottan veszélyes helyeken lezárt, értékes kerékpárok esetében a belépő szint 12.000 Ft. Húszezer forint felett kaphatók olyan zárak, melyek láttán a tolvajok minden bizonnyal odébbállnak.

tovább

Kerékpárlopási módszerek és hatékony védekezés

2013. jan. 24. / BikeSafe

Az általános kerékpár-lezárási útmutató mellett szeretnénk megosztani a kerékpárlopás témájában folytatott kutatómunkánk tapasztalatait, illetve levonnánk ennek következtetéseit. Az itt szereplő ismeretek forrása az interneten található, tolvajokkal és rendőrökkel készült beszélgetések, a sértettek tapasztalatai, illetve a térfigyelő kamerák által rögzített események tanulmányozása.

tovább

Segítség a kerékpár biztonságos lezárásához

2013. jan. 24. / BikeSafe

Ha kénytelenek vagyunk kerékpárunkat felügyelet nélkül az utcán hagyni, egy komoly zárat is be kell beszerezni. Többféle típust kínálnak a szaküzletek erre a célra, egy részük eredetileg motorkerékpárok lezárására készült, a többi különböző szerkezetű kerékpár specifikus zár. A minőségi szórás elképesztő: van, amelyiket még egy alkalmi tolvaj is pár másodperc alatt ki tud nyitni, ellenben kapható olyan típus is, amely láttán a profi tolvajok azon nyomban odébbállnak.

tovább