Békés megyében újra regisztrálnak a rendőrök!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2017. március 21-én, Gyulán segítik a kerékpárosokat abban, hogy kerékpárjukat regisztrálják a „BikeSafe” adatbázisba. 

A jó idő beköszöntével egyre többen kerékpároznak, és a kétkerekűek felkelthetik a tolvajok figyelmét. 

A kerékpárlopáshoz néhány másodperc is elegendő. De kellő óvatossággal és megfelelő védelmi eszközök, módszerek alkalmazásával ezeknek a bűncselekményeknek egy része megelőzhető. 

A kerékpár védelméről elsősorban a tulajdonosnak kell gondoskodnia. A lopások megelőzése érdekében kérjük, fogadja meg tanácsainkat! 

Ha utcán, lépcsőházban őrizetlenül hagyja a biciklijét, mindig zárja le.

Rövid időre, így például gyors bolti vásárlás, vagy egy lottó feladásának idejére se hagyja a kerékpárt úgy őrizetlenül, hogy nem zárja le.

Lehetőség szerint ne elhagyatott, sötét helyen támasszák le a kerékpárjukat.

Miután lezárták a biciklit, a kosárban, csomagtartón, kormányon ne hagyjanak semmit!

A kerékpárt tanácsos valamilyen stabil tárgyhoz, kerítéshez, kerékpártárolóhoz, vagy egy fához zárni.

A bicikli értékének minimum 10%-át érdemes biztonságos zár vásárlására költeni.

Használjon többféle zárat, a jobb minőség nagyobb védelmet jelent.

Ha a kerékpárját ellopták, mindenképpen tegyen bejelentést a rendőrségen!

A kerékpár biztonságánál csak a biztonságos kerékpározás a fontosabb!

Vigyázzon magára és közlekedő partnereire is!

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztály 

Rendőrségi regisztráció Tolnán

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A tolnai rendőrök bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgáltak a kerékpár tulajdonosoknak. 2017. február 2-án a Bogyiszlói Polgármesteri Hivatal udvarán folytatódott a nagy sikerű BikeSafe országos kerékpár regisztráció. A község lakói örömmel fogadták a Tolnai Rendőrőrs és a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítő közreműködését kerékpárjaik rendőrségi nyilvántartásba vételéhez, amely bűncselekmény esetén megkönnyíti a felderítést. Az ingyenes rendőrségi regisztráció által 13 bicikli vált nyomon követhetővé, így azok tulajdonosai nagyobb biztonságban tudhatják kétkerekűjüket. 

BikeSafe Kecskeméten is!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Minden hónap utolsó hétfőjén a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai várják azokat, akik szeretnék kerékpárjukat ingyenesen regisztráltatni.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai az alábbi időpontokon várják az érdeklődőket:

 • 2017. január 30-án 12-15 óra
 • 2017. február 27-én 12-15 óra
 • 2017. március 27-én 12-15 óra
 • 2017. április 24-én 12-15 óra
 • 2017. május 29-én 12-15 óra
 • 2017. június 26-án 12-15 óra
 • 2017. július 31-én 12-15 óra
 • 2017. augusztus 28-án 12-15 óra
 • 2017. szeptember 25-én 12-15 óra
 • 2017. október 30-án 12-15 óra
 • 2017. november 27-én 12-15 óra
 • 2017. december 18-án 12-15 óra 

Továbbra is regisztrálják a kerékpárokat Veszprém megyében

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Vásárlást követően egyből regisztráltatta kerékpárját a várpalotai férfi.

A regisztrációs program népszerűségét igazolja az, hogy a hideg, téli időjárás ellenére is érkeznek olyan kerékpár tulajdonosok a rendőrségre, akik rögzíttetni szeretnék a járművek adatait, típusát és egyedi azonosítóit. 

Tulajdonosát keresik a rendőrök!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A dunaújvárosi rendőrök a mellékelt képen látható kerékpár tulajdonosának jelentkezését várják.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 07030/2113/2016. bűnügyi számon folytat büntetőeljárást lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A nyomozás során a rendőrök egy fehér-kékNeuzer típusú kerékpárt foglaltak le. 

Anyomozók a bicikli jogos tulajdonosának jelentkezését várják. Kérik, hogy aki felismeri a képen látható kerékpárt jelentkezzen személyesen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-25/510-510-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es "Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén.  

  

Adatvédelmi nyilvántartás

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 68. § (6) bekezdése alapján a Bikesafe.hu adatbázist a Hatóság 2015. december 02-án a NAIH-91841/2015. számon nyilvántartásba vette!

A nyilvántartási határozat ITT  megtekinthető!

Megtalálták a japán világutazó kerékpárját a Bikesafe.hu segítségével!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Sikeres volt a japán világutazó Yoshihido Shimara kerékpárjának megtalálására indított médiakampány!
Az internetes közösségi együttműködésnek és összefogásnak köszönhetően, alig egy hét alatt sikerült megtalálni az ellopott kerékpárt, a Bikesafe.hu segítségével.

A kerékpár megtalálásával kapcsolatban Neubauer Tamás rendőr őrnagy a következőket mondta el:

"2014. január 16-án e-mailben kereste meg Yoshihiro Shimada japán világutazó a FMRFK Bűnmegelőzési Osztálya és a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány által közösen működtetett Bikesafe.hu kerékpár-regisztrációs oldalt azzal, hogy a segítségünket kéri a fenti napon Budapesten eltulajdonított Riese und Müller „RM” Birdy „BD1” típusú könnyen kézben fogható összehajtható vázas, ezüst színű, német egyedi gyártású kerékpárjának a megtalálásában.
A megadott paraméterek és fényképek alapján elvégeztük a kerékpár regisztrációját oldalunkon, és több fórumon valamint közösségi oldalon megosztottuk a fényképeket.
Ennek hatására a mai napon 08.57 perckor Sólyom András budapesti lakos tett bejelentést a Bikesafe.hu központi telefonszámára (06-70-520-2000), aki elmondta, hogy látta az oldalon korábban közzétett, keresett Yoshihiro Shimada 2014. január 16-án eltulajdonított kerékpárját, és azzal kapcsolatban információval rendelkezik.
A bejelentő elmondta, hogy a kerékpárt Budapesten a XVII. kerületi Bakancsos úti bolhapiacon a főbejárattól  a 2. sorban látta, egy fiatal férfi próbálta értékesíteni.
A bejelentést követően felvettem a Brfk központi ügyeletén keresztül a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság ügyeletesével a kapcsolatot, tájékoztattam a bejelentésről, és továbbítottam a keresett kerékpár fényképét és adatait.

Az ügyeletes tiszt későbbi tájékoztatása szerint a helyszínre küldte a járőröket, akik be is azonosították a kerékpárt, és értesítették a sértettet, aki nyilatkozott is, hogy valóban az övé a kerékpár."

A Rendőrségtől kiérkező járőrök igazoltatták az árust, aki elmondta a rendőröknek, hogy most vásárolta a kerékpárt egy másik árustól. A biciklit értékesítő férfi tájékoztatta az egyenruhásokat, hogy ő egy számára ismeretlen személlyel cserélte el a biciklit a Budapest VIII., Mátyás téri piacon. A két férfi kihallgatása folyamatban van, a sértett a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság épületében visszakapta kerékpárját. - írja a Police.hu

Köszönjük mindenkinek akik segítettek, hogy a kerékpár megkerüljön, Yoshihiro Shimadának pedig jó utazást kívánunk!

Ha te is szeretnéd Yoshihirohoz hasonlóan visszakapni az esetleg ellopott kerékpárod, akkor REGISZTRÁLD kerékpárod a BikeSafe-en most >>