Elektromos kerékpárokra is köthető biztosítás!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A hello Bringás biztosítások egy saját fejlesztésű applikációval is gyorsan megköthetőek okostelefonon vagy más eszközzel online a hello.hu weboldalon. A hello Bringás appnak a későbbiekben is nagy szerepe van, ha káresemény történik. A kerékpárra köthető vagyonbiztosítás (akárcsak a casco a gépkocsiknál) három csomagot kínál; a legkedvezőbb Start csomag csak lopás, betöréses lopás, rablás, az Optimum csomag ezeken felül még elemi kárra, a Prémium csomag pedig az eddigieken túl a balesetből eredő sérülés esetén és részlopás kárra is térít. A díjak a választott csomagtól és a kerékpár értékétől függően változnak, ez éves szinten 3 500 forinttól 65 000 forintig terjednek. A legolcsóbb a 100 000 forintnál alacsonyabb értékű kerékpár Start csomag éves díja. A legdrágább pedig az egymillió forint értékű kerékpár Prémium biztosítási csomag díja, vagyis ez a kerékpárok biztosításának felső határa, ami kiemelkedő a piacon.

Miért van szükség a hello Bringás appra?

Lopás esetén 15 százalékos önrésszel térít a biztosító, de ehhez használni kell a hello Bringás appot. Ennek a „Bringafotó” funkciójával feltölthetjük a kerékpár fényképét, amikor leparkolunk vele és megfelelően lezárjuk azt. Ezzel az app térképre menti, hol hagytuk a kerékpárt, és lopás vagy rongálás esetén ez a fotó lesz a bizonyíték. Tehát a fotó előfeltétele a rendőrségi jegyzőkönyv mellett, hogy a biztosító a kár 85%- át fizesse. Ha a fotózás elmaradt, a biztosító 50 %- ot térít, azonban ebben az esetben is szükség van a rendőrségi jegyzőkönyvre.

A biztosító a szabadban hagyott – megfelelően rögzített -, és ellopott kerékpárok esetében is téríti a kárt.

Milyen értékű biciklire?

A biztosítást 10 évnél fiatalabb, akár használt analóg és elektromos kerékpárokra lehet kötni. Az értékét és a korát számlával kell igazolni. Ugyanakkor, ha már nincs meg a számla, de a kerékpár értéke 100 ezer forint alatti, megköthető a biztosítás, ha az ügyfél regisztrálja a biciklit a rendőrség által üzemeltetett BikeSafe országos kerékpár-regisztrációs programban. Ezt azért is érdemes megtenni, mert lopás esetén, ha később előkerül a bicikli, a rendőrök tudni fogják, kinek a tulajdona. 300.000 forintértékig, számla hiányában lehetőség van „Otthon fotózással” megkötni a biztosítást. Ez esetben a vagyonbiztosítás kötési folyamat végén, a megadott szempontok alapján fotókat kell feltölteni a bringáról. A még drágább kerékpárok esetében pedig lehetőség van értékbecslést végeztetni a biztosító partner szervizeiben számla hiánya esetén.

Baleset- és felelősségbiztosítás

A hello Bringás appban lehetőség van baleset- és felelősségbiztosítás megkötésére is. Ezeknél is három-három csomagból választhatunk. Az évi 3 500 forintért köthető Prémium felelősségbiztosítási csomag a bringázás vagy rollerezés közben okozott tárgyi károk után esetenként 3 millió forintig téríti, de évente legfeljebb 6 millió forintot. Személysérüléses balesetek után is a biztosító fizeti a kárt a kerékpáros helyett.

A kerékpározás közben elszenvedett balesetre a külön köthető balesetbiztosítás fizet csonttörés, halál és 100%- os baleseti rokkantság esetén. Az éves díj a térítési összegtől, azaz a választott csomagtól függően csupán évi 1 500, 2 500 és 3 500 forint. Míg a kerékpárra kötött vagyonbiztosítás és a felelősségbiztosítás csak Magyarországra terjed ki, addig a balesetbiztosítás egész Európára szól.

Ajándékbiztosítás

Azon ügyfelek, akik a BikeSafe országos kerékpár- regisztrációs programban részt vesznek, lehetőségük van igénybe venni az egy évig díjmentes hello Bringás balesetbiztosítást. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy a felületen regisztrációt követően a BikeSafe azonosító mezőbe beírják a regisztrációkor kapott számsort. Továbbá BikeSafe azonosítóval rendelkezők részére további 15% kedvezmény jár felelősség és vagyonbiztosítási csomagokból, melyek igénybe vehetőek elektromos kerékpároknál is.  

Elektromos kerékpár pályázat: regisztrációs információk

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Az Elektromobilitási Program keretében november 23-tól elérhető az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató, 1 milliárd forint keretösszegű pályázat. A pályázati kiírás  feltételként szabja, hogy a támogatott kerékpároknak Bikesafe kerékpár regisztrációval kell rendelkeznie. 

A pályázat a kereskedők kötelezettségévé teszi a támogatott kerékpár regisztrációját és annak igazolását. Ennek a feltételnek a problémamentes biztosítására alakítottuk ki kereskedői regisztrációs programunkat. 

A regisztrációt a kereskedő tudja elindítani weboldalunkon, ahol kereskedői fiókja felületén rögzíti a vevő és a kerékpár adatait. A kerékpárt így közvetlenül a vevő nevére tudja regisztrálni és a regisztrációról e-mailben azonnal megkapja a regisztrációs igazolást.

A regisztráció befejezése és a törzskönyv megrendelése ezután a vevő feladata, mely szükséges ahhoz, hogy a törzskönyvet közvetlenül neki postázzuk. A vevő így diszkréten adhatja meg további adatait, melyek a rendőrségnek és a törzskönyv szállításhoz elengedhetetlenek.

A regisztráció díját a vevő közvetlenül a boltnak fizeti, a bolti a regisztrációt követően e-mail értesítst kap a rögzített adatokkal, valamint egy kuponkódot, melyet felhasználva a törzskönyvet megrendeli, így az oldalon már nem kell fizetnie. 

Ha Ön sikeresen pályázott, nincs más dolga mint a kereskedőtől kérnie a regisztrációt, majd a törzskönyvet megrendelni, melyet a regisztrációtól számított 15 napon belül postázunk.

Ha a Ön kereskedő és szeretne boltjával csatlakozni a programhoz, nincs más teendője, mint regisztrálni a boltját kereskedőként a rendszerbe. Az online felületen vásárolhat kereskedelmi regisztrációt és már regisztrálhatja is az első kerékpárt! 

Marcaliban regisztráltunk!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A Marcali Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2020. augusztus 7-én a Marcali Városi Fürdőnél várták az érdeklődőket. A délután folyamán 30 kerékpárt regisztráltak az országos adattárba. 


A regisztrációkor a bicikliket egy „BIKESAFE Regisztrált kerékpár” feliratú matricával látják el, majd egy fotót, és minden szükséges információt rögzítenek a kerékpárról, ami egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerül. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, és így azok nagyobb valószínűséggel kerülhetnek vissza jogos tulajdonosaikhoz - tudósít a marcaliportal.hu

A monori rendőrök az üllői Sportnapon regisztráltak.

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A monori rendőrök az üllői Sportnapon népszerűsítették a rendőrségi BikeSafe vagyonvédelmi programot.

A Monori Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai a 2019. szeptember 14-én Üllőn megrendezett Sportnapon a prevenciós tanácsokon túl ismertették a „BikeSafe” program célját, majd ezt követően a érdeklődők a kerékpárjaikat nyilvántartásba is vetethették. A BikeSafe vagyonvédelmi program legfőbb célja, a kétkerekűek legfontosabb adatainak és fotóinak nyilvántartásba vételével a bűncselekmények megelőzése, az eltulajdonított kerékpárok azonosításának, a lopások felderítésének elősegítése. A programon a biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban. 

" "

A Monori Rendőrkapitányság munkatársai a jövőben további két helyszínen várják BikeSafe regisztrációra az érdeklődőket, 2019. szeptember 21-én a Kék Lámpás és Autómentes nap elnevezésű rendezvényen, valamint 2019. szeptember 22-én a XIX. Vecsési Káposztafeszten.

" "

Fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
  • Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítse!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt, helyen hagyja biciklijét – nem eldugott utcában, kapualjban! 

Kerékpár-regisztráció Szombathelyen

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Szombathelyen várják a regisztrálni szándékozókat a VMRFK munkatársai! 

Az érdeklődőknek lehetőségük lesz arra, hogy regisztráltassák kerékpárjukat. Ezáltal minden, a kétkerekűre vonatkozó adat rögzítésre kerül egy nyilvántartási rendszerbe, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a Rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a bicikli mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

Időpont: 2017. szeptember 27-én 14 órától 18 óráig.

Helyszín:   Fedett Uszoda és Termálfürdő előtti kerékpár tároló (Szombathely, Bartók B. Krt.41). 

Ingyenes regisztráció minden hónapban Szegeden

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai 2017. május 26-án 14:00-18:00 óra közötti időben a Bike Safe program keretében a kapitányság épülete előtt ingyenes regisztrációs lehetőséget hirdettek meg a szegedi kerékpártulajdonosoknak, mely során a Városi Balesetmegelőzési Bizottság munkatársa átvizsgálta a kerékpárokat, valamint ellenőrizte a kötelező tartozékok meglétét.

tovább

Csaknem száz kerékpárt regisztráltak

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A szegedi rendőrök a BikeSafe program keretében 92 biciklit vizsgáltak át, majd vettek nyilvántartásba az ingyenes kerékpár-regisztráció alkalmával. A kampány májusban folytatódik. 

A Szegedi Rendőrkapitányság 2017. április 3-ára ingyenes kerékpár-regisztrációt hirdetett. A négy órában 92 biciklitulajdonos kérte járművének nyilvántartásba vételét. A rendőrök a kötelező tartozékok ellenőrzését követően regisztrálták a kerékpárokat.  A nyilvántartásba vételt követően a járműre a biztonsági matrica is felkerült.

A rendőrök legközelebb 2017. május 26-án 14 és 18 óra között, a Szegedi Rendőrkapitányság épületében (6722 Szeged, Párizsi körút 16-22.) várják kerékpár-regisztrációra a biciklitulajdonosokat.