Elektromos kerékpárokra is köthető biztosítás!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A hello Bringás biztosítások egy saját fejlesztésű applikációval is gyorsan megköthetőek okostelefonon vagy más eszközzel online a hello.hu weboldalon. A hello Bringás appnak a későbbiekben is nagy szerepe van, ha káresemény történik. A kerékpárra köthető vagyonbiztosítás (akárcsak a casco a gépkocsiknál) három csomagot kínál; a legkedvezőbb Start csomag csak lopás, betöréses lopás, rablás, az Optimum csomag ezeken felül még elemi kárra, a Prémium csomag pedig az eddigieken túl a balesetből eredő sérülés esetén és részlopás kárra is térít. A díjak a választott csomagtól és a kerékpár értékétől függően változnak, ez éves szinten 3 500 forinttól 65 000 forintig terjednek. A legolcsóbb a 100 000 forintnál alacsonyabb értékű kerékpár Start csomag éves díja. A legdrágább pedig az egymillió forint értékű kerékpár Prémium biztosítási csomag díja, vagyis ez a kerékpárok biztosításának felső határa, ami kiemelkedő a piacon.

Miért van szükség a hello Bringás appra?

Lopás esetén 15 százalékos önrésszel térít a biztosító, de ehhez használni kell a hello Bringás appot. Ennek a „Bringafotó” funkciójával feltölthetjük a kerékpár fényképét, amikor leparkolunk vele és megfelelően lezárjuk azt. Ezzel az app térképre menti, hol hagytuk a kerékpárt, és lopás vagy rongálás esetén ez a fotó lesz a bizonyíték. Tehát a fotó előfeltétele a rendőrségi jegyzőkönyv mellett, hogy a biztosító a kár 85%- át fizesse. Ha a fotózás elmaradt, a biztosító 50 %- ot térít, azonban ebben az esetben is szükség van a rendőrségi jegyzőkönyvre.

A biztosító a szabadban hagyott – megfelelően rögzített -, és ellopott kerékpárok esetében is téríti a kárt.

Milyen értékű biciklire?

A biztosítást 10 évnél fiatalabb, akár használt analóg és elektromos kerékpárokra lehet kötni. Az értékét és a korát számlával kell igazolni. Ugyanakkor, ha már nincs meg a számla, de a kerékpár értéke 100 ezer forint alatti, megköthető a biztosítás, ha az ügyfél regisztrálja a biciklit a rendőrség által üzemeltetett BikeSafe országos kerékpár-regisztrációs programban. Ezt azért is érdemes megtenni, mert lopás esetén, ha később előkerül a bicikli, a rendőrök tudni fogják, kinek a tulajdona. 300.000 forintértékig, számla hiányában lehetőség van „Otthon fotózással” megkötni a biztosítást. Ez esetben a vagyonbiztosítás kötési folyamat végén, a megadott szempontok alapján fotókat kell feltölteni a bringáról. A még drágább kerékpárok esetében pedig lehetőség van értékbecslést végeztetni a biztosító partner szervizeiben számla hiánya esetén.

Baleset- és felelősségbiztosítás

A hello Bringás appban lehetőség van baleset- és felelősségbiztosítás megkötésére is. Ezeknél is három-három csomagból választhatunk. Az évi 3 500 forintért köthető Prémium felelősségbiztosítási csomag a bringázás vagy rollerezés közben okozott tárgyi károk után esetenként 3 millió forintig téríti, de évente legfeljebb 6 millió forintot. Személysérüléses balesetek után is a biztosító fizeti a kárt a kerékpáros helyett.

A kerékpározás közben elszenvedett balesetre a külön köthető balesetbiztosítás fizet csonttörés, halál és 100%- os baleseti rokkantság esetén. Az éves díj a térítési összegtől, azaz a választott csomagtól függően csupán évi 1 500, 2 500 és 3 500 forint. Míg a kerékpárra kötött vagyonbiztosítás és a felelősségbiztosítás csak Magyarországra terjed ki, addig a balesetbiztosítás egész Európára szól.

Ajándékbiztosítás

Azon ügyfelek, akik a BikeSafe országos kerékpár- regisztrációs programban részt vesznek, lehetőségük van igénybe venni az egy évig díjmentes hello Bringás balesetbiztosítást. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy a felületen regisztrációt követően a BikeSafe azonosító mezőbe beírják a regisztrációkor kapott számsort. Továbbá BikeSafe azonosítóval rendelkezők részére további 15% kedvezmény jár felelősség és vagyonbiztosítási csomagokból, melyek igénybe vehetőek elektromos kerékpároknál is.  

Kerékpár-regisztráció Szombathelyen

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Szombathelyen várják a regisztrálni szándékozókat a VMRFK munkatársai! 

Az érdeklődőknek lehetőségük lesz arra, hogy regisztráltassák kerékpárjukat. Ezáltal minden, a kétkerekűre vonatkozó adat rögzítésre kerül egy nyilvántartási rendszerbe, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a Rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a bicikli mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

Időpont: 2017. szeptember 27-én 14 órától 18 óráig.

Helyszín:   Fedett Uszoda és Termálfürdő előtti kerékpár tároló (Szombathely, Bartók B. Krt.41). 

Tulajdonosát keresik a rendőrök!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A dunaújvárosi rendőrök a mellékelt képen látható kerékpár tulajdonosának jelentkezését várják.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 07030/2113/2016. bűnügyi számon folytat büntetőeljárást lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A nyomozás során a rendőrök egy fehér-kékNeuzer típusú kerékpárt foglaltak le. 

Anyomozók a bicikli jogos tulajdonosának jelentkezését várják. Kérik, hogy aki felismeri a képen látható kerékpárt jelentkezzen személyesen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-25/510-510-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es "Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén.  

  

Adatvédelmi nyilvántartás

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 68. § (6) bekezdése alapján a Bikesafe.hu adatbázist a Hatóság 2015. december 02-án a NAIH-91841/2015. számon nyilvántartásba vette!

A nyilvántartási határozat ITT  megtekinthető!

Megtalálták a japán világutazó kerékpárját a Bikesafe.hu segítségével!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Sikeres volt a japán világutazó Yoshihido Shimara kerékpárjának megtalálására indított médiakampány!
Az internetes közösségi együttműködésnek és összefogásnak köszönhetően, alig egy hét alatt sikerült megtalálni az ellopott kerékpárt, a Bikesafe.hu segítségével.

A kerékpár megtalálásával kapcsolatban Neubauer Tamás rendőr őrnagy a következőket mondta el:

"2014. január 16-án e-mailben kereste meg Yoshihiro Shimada japán világutazó a FMRFK Bűnmegelőzési Osztálya és a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány által közösen működtetett Bikesafe.hu kerékpár-regisztrációs oldalt azzal, hogy a segítségünket kéri a fenti napon Budapesten eltulajdonított Riese und Müller „RM” Birdy „BD1” típusú könnyen kézben fogható összehajtható vázas, ezüst színű, német egyedi gyártású kerékpárjának a megtalálásában.
A megadott paraméterek és fényképek alapján elvégeztük a kerékpár regisztrációját oldalunkon, és több fórumon valamint közösségi oldalon megosztottuk a fényképeket.
Ennek hatására a mai napon 08.57 perckor Sólyom András budapesti lakos tett bejelentést a Bikesafe.hu központi telefonszámára (06-70-520-2000), aki elmondta, hogy látta az oldalon korábban közzétett, keresett Yoshihiro Shimada 2014. január 16-án eltulajdonított kerékpárját, és azzal kapcsolatban információval rendelkezik.
A bejelentő elmondta, hogy a kerékpárt Budapesten a XVII. kerületi Bakancsos úti bolhapiacon a főbejárattól  a 2. sorban látta, egy fiatal férfi próbálta értékesíteni.
A bejelentést követően felvettem a Brfk központi ügyeletén keresztül a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság ügyeletesével a kapcsolatot, tájékoztattam a bejelentésről, és továbbítottam a keresett kerékpár fényképét és adatait.

Az ügyeletes tiszt későbbi tájékoztatása szerint a helyszínre küldte a járőröket, akik be is azonosították a kerékpárt, és értesítették a sértettet, aki nyilatkozott is, hogy valóban az övé a kerékpár."

A Rendőrségtől kiérkező járőrök igazoltatták az árust, aki elmondta a rendőröknek, hogy most vásárolta a kerékpárt egy másik árustól. A biciklit értékesítő férfi tájékoztatta az egyenruhásokat, hogy ő egy számára ismeretlen személlyel cserélte el a biciklit a Budapest VIII., Mátyás téri piacon. A két férfi kihallgatása folyamatban van, a sértett a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság épületében visszakapta kerékpárját. - írja a Police.hu

Köszönjük mindenkinek akik segítettek, hogy a kerékpár megkerüljön, Yoshihiro Shimadának pedig jó utazást kívánunk!

Ha te is szeretnéd Yoshihirohoz hasonlóan visszakapni az esetleg ellopott kerékpárod, akkor REGISZTRÁLD kerékpárod a BikeSafe-en most >>