Kerékpár-regisztráció Szombathelyen

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Szombathelyen várják a regisztrálni szándékozókat a VMRFK munkatársai! 

Az érdeklődőknek lehetőségük lesz arra, hogy regisztráltassák kerékpárjukat. Ezáltal minden, a kétkerekűre vonatkozó adat rögzítésre kerül egy nyilvántartási rendszerbe, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a Rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a bicikli mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

Időpont: 2017. szeptember 27-én 14 órától 18 óráig.

Helyszín:   Fedett Uszoda és Termálfürdő előtti kerékpár tároló (Szombathely, Bartók B. Krt.41). 

Tulajdonosát keresik a rendőrök!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A dunaújvárosi rendőrök a mellékelt képen látható kerékpár tulajdonosának jelentkezését várják.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 07030/2113/2016. bűnügyi számon folytat büntetőeljárást lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A nyomozás során a rendőrök egy fehér-kékNeuzer típusú kerékpárt foglaltak le. 

Anyomozók a bicikli jogos tulajdonosának jelentkezését várják. Kérik, hogy aki felismeri a képen látható kerékpárt jelentkezzen személyesen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-25/510-510-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es "Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén.  

  

Letölthető anyagok a rendőrségi regisztrációhoz

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A rendőrségi regisztrációhoz szükséges anyagok az alábbi linkről tölthetők le:

Bikesafe downloads 

Adatvédelmi nyilvántartás

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 68. § (6) bekezdése alapján a Bikesafe.hu adatbázist a Hatóság 2015. december 02-án a NAIH-91841/2015. számon nyilvántartásba vette!

A nyilvántartási határozat ITT  megtekinthető!

Megtalálták a japán világutazó kerékpárját a Bikesafe.hu segítségével!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Sikeres volt a japán világutazó Yoshihido Shimara kerékpárjának megtalálására indított médiakampány!
Az internetes közösségi együttműködésnek és összefogásnak köszönhetően, alig egy hét alatt sikerült megtalálni az ellopott kerékpárt, a Bikesafe.hu segítségével.

A kerékpár megtalálásával kapcsolatban Neubauer Tamás rendőr őrnagy a következőket mondta el:

"2014. január 16-án e-mailben kereste meg Yoshihiro Shimada japán világutazó a FMRFK Bűnmegelőzési Osztálya és a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány által közösen működtetett Bikesafe.hu kerékpár-regisztrációs oldalt azzal, hogy a segítségünket kéri a fenti napon Budapesten eltulajdonított Riese und Müller „RM” Birdy „BD1” típusú könnyen kézben fogható összehajtható vázas, ezüst színű, német egyedi gyártású kerékpárjának a megtalálásában.
A megadott paraméterek és fényképek alapján elvégeztük a kerékpár regisztrációját oldalunkon, és több fórumon valamint közösségi oldalon megosztottuk a fényképeket.
Ennek hatására a mai napon 08.57 perckor Sólyom András budapesti lakos tett bejelentést a Bikesafe.hu központi telefonszámára (06-70-520-2000), aki elmondta, hogy látta az oldalon korábban közzétett, keresett Yoshihiro Shimada 2014. január 16-án eltulajdonított kerékpárját, és azzal kapcsolatban információval rendelkezik.
A bejelentő elmondta, hogy a kerékpárt Budapesten a XVII. kerületi Bakancsos úti bolhapiacon a főbejárattól  a 2. sorban látta, egy fiatal férfi próbálta értékesíteni.
A bejelentést követően felvettem a Brfk központi ügyeletén keresztül a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság ügyeletesével a kapcsolatot, tájékoztattam a bejelentésről, és továbbítottam a keresett kerékpár fényképét és adatait.

Az ügyeletes tiszt későbbi tájékoztatása szerint a helyszínre küldte a járőröket, akik be is azonosították a kerékpárt, és értesítették a sértettet, aki nyilatkozott is, hogy valóban az övé a kerékpár."

A Rendőrségtől kiérkező járőrök igazoltatták az árust, aki elmondta a rendőröknek, hogy most vásárolta a kerékpárt egy másik árustól. A biciklit értékesítő férfi tájékoztatta az egyenruhásokat, hogy ő egy számára ismeretlen személlyel cserélte el a biciklit a Budapest VIII., Mátyás téri piacon. A két férfi kihallgatása folyamatban van, a sértett a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság épületében visszakapta kerékpárját. - írja a Police.hu

Köszönjük mindenkinek akik segítettek, hogy a kerékpár megkerüljön, Yoshihiro Shimadának pedig jó utazást kívánunk!

Ha te is szeretnéd Yoshihirohoz hasonlóan visszakapni az esetleg ellopott kerékpárod, akkor REGISZTRÁLD kerékpárod a BikeSafe-en most >>