Roller és más elektromos jármű is feltölthető az adatbázisba

2023. nov. 29. / BikeSafe

A Bikesafe kerékpár-regisztrációs rendszer fejlesztéseknek köszönhetően, már nem csak kerékpárokat, hanem rollereket és más rendszámmal nem rendelkező kétkerekű járműveket, mikromobilitási eszközöket is fogad az adatbázis, így a rollerek és elektromos rollerek mellett az elektromos motorok, mopedek, triciklik is feltölthetők a rendszerbe.

Törzskönyvvel igazoljuk, hogy a Tiéd a roller vagy az elektromos motor!

Rollered és személyes adataid rögzítésével igazolni tudjuk, hogy a regisztrációkor a jármű a Te birtokodban volt, a regisztrációhoz feltöltött dokumentumokkal (számla, blokk, adásvételi szerződés) pedig a tulajdonjogot is alá tudod támasztani. A regisztrációd alapján elkészítjük a rollered névre szóló, fényképes törzskönyvét és postán megküldjük részedre.

Mentsd a fontos adatokat!

Nyilvántartásunkat úgy alakítottuk ki, hogy a regisztráció során minden olyan adatot, fotót, információt rögzíts, ami később a felderítés vagy az azonosítás során fontos lehet. Adataid mentése során végigvezetünk ezeken a lépéseken és segítséget nyújtunk ahhoz is, hogy azonos márkán és típuson belül is elkülöníthető legyen a járműved!

A fényképes, névre szóló törzskönyv egyszeri díja csak 4000 Ft!

A végleges regisztráció és adatok nyilvántartásának feltétele a törzskönyv megrendelése. A törzskönyves regisztráció díja járművenként 4000 Ft, mely tartalmazza a végleges nyilvántartást, a fényképes törzskönyvet és a biztonsági vázmatricát, valamint ezek postázását. A regisztrációs díj garantálja a szolgáltatás önfenntartó biztonságát, valamint a nyilvántartás reklámmentességét. 

Lopott kerékpár és roller adatbázis

Regisztrált járműved ellopása esetén oldalunkon azonnal lopott státuszúvá teheted a bringádat vagy rolleredet, melynek következtében a jármű adatai és fényképei részlegesen nyilvánossá válnak, a rendőrök pedig rendelkezni fognak a Te és a járműved adataival, fényképével, így a körözés elrendelése sokkal szakszerűbb és pontosabb lehet. Ha pedig a jármű megkerül a regisztrált adatok alapján könnyen azonosítható és visszaszolgáltatható Neked.

Ingyenesen átruházható regisztráció

Ha eladod a járműved, a regisztrációt online átruházhatod az új tulajdonosnak. Ehhez a vevőnek csak annyit kell tennie, hogy regisztrálja magát az oldalon, a felhasználói neve alapján egy gombnyomással átruházhatod neki a regisztrációt! A vevő ezt követően megrendelheti a saját névre szóló törzskönyvét a járműhöz.

Alapítványunk a járműbiztonságért:

A Bikesafe program üzemeltetője a BikeSafe Nonprofit Kft. együttműködve a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvánnyal, mely 1992 óta szolgálja több sikeres programmal a vagyonvédelmet. Regisztrációs programunkat a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a Rendőrséggel együttműködve végezzük 2014 óta.

Váltsd ki a bringád vagy rollered törzskönyvét most! 

  Regisztrációhoz kattints ide »   

Elektromos kerékpárokra is köthető biztosítás!

2021. febr. 3. / BikeSafe

A hello Bringás biztosítások egy saját fejlesztésű applikációval is gyorsan megköthetőek okostelefonon vagy más eszközzel online a hello.hu weboldalon. A hello Bringás appnak a későbbiekben is nagy szerepe van, ha káresemény történik. A kerékpárra köthető vagyonbiztosítás (akárcsak a casco a gépkocsiknál) három csomagot kínál; a legkedvezőbb Start csomag csak lopás, betöréses lopás, rablás, az Optimum csomag ezeken felül még elemi kárra, a Prémium csomag pedig az eddigieken túl a balesetből eredő sérülés esetén és részlopás kárra is térít. A díjak a választott csomagtól és a kerékpár értékétől függően változnak, ez éves szinten 3 500 forinttól 65 000 forintig terjednek. A legolcsóbb a 100 000 forintnál alacsonyabb értékű kerékpár Start csomag éves díja. A legdrágább pedig az egymillió forint értékű kerékpár Prémium biztosítási csomag díja, vagyis ez a kerékpárok biztosításának felső határa, ami kiemelkedő a piacon.

Miért van szükség a hello Bringás appra?

Lopás esetén 15 százalékos önrésszel térít a biztosító, de ehhez használni kell a hello Bringás appot. Ennek a „Bringafotó” funkciójával feltölthetjük a kerékpár fényképét, amikor leparkolunk vele és megfelelően lezárjuk azt. Ezzel az app térképre menti, hol hagytuk a kerékpárt, és lopás vagy rongálás esetén ez a fotó lesz a bizonyíték. Tehát a fotó előfeltétele a rendőrségi jegyzőkönyv mellett, hogy a biztosító a kár 85%- át fizesse. Ha a fotózás elmaradt, a biztosító 50 %- ot térít, azonban ebben az esetben is szükség van a rendőrségi jegyzőkönyvre.

A biztosító a szabadban hagyott – megfelelően rögzített -, és ellopott kerékpárok esetében is téríti a kárt.

Milyen értékű biciklire?

A biztosítást 10 évnél fiatalabb, akár használt analóg és elektromos kerékpárokra lehet kötni. Az értékét és a korát számlával kell igazolni. Ugyanakkor, ha már nincs meg a számla, de a kerékpár értéke 100 ezer forint alatti, megköthető a biztosítás, ha az ügyfél regisztrálja a biciklit a rendőrség által üzemeltetett BikeSafe országos kerékpár-regisztrációs programban. Ezt azért is érdemes megtenni, mert lopás esetén, ha később előkerül a bicikli, a rendőrök tudni fogják, kinek a tulajdona. 300.000 forintértékig, számla hiányában lehetőség van „Otthon fotózással” megkötni a biztosítást. Ez esetben a vagyonbiztosítás kötési folyamat végén, a megadott szempontok alapján fotókat kell feltölteni a bringáról. A még drágább kerékpárok esetében pedig lehetőség van értékbecslést végeztetni a biztosító partner szervizeiben számla hiánya esetén.

Baleset- és felelősségbiztosítás

A hello Bringás appban lehetőség van baleset- és felelősségbiztosítás megkötésére is. Ezeknél is három-három csomagból választhatunk. Az évi 3 500 forintért köthető Prémium felelősségbiztosítási csomag a bringázás vagy rollerezés közben okozott tárgyi károk után esetenként 3 millió forintig téríti, de évente legfeljebb 6 millió forintot. Személysérüléses balesetek után is a biztosító fizeti a kárt a kerékpáros helyett.

A kerékpározás közben elszenvedett balesetre a külön köthető balesetbiztosítás fizet csonttörés, halál és 100%- os baleseti rokkantság esetén. Az éves díj a térítési összegtől, azaz a választott csomagtól függően csupán évi 1 500, 2 500 és 3 500 forint. Míg a kerékpárra kötött vagyonbiztosítás és a felelősségbiztosítás csak Magyarországra terjed ki, addig a balesetbiztosítás egész Európára szól.

Ajándékbiztosítás

Azon ügyfelek, akik a BikeSafe országos kerékpár- regisztrációs programban részt vesznek, lehetőségük van igénybe venni az egy évig díjmentes hello Bringás balesetbiztosítást. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy a felületen regisztrációt követően a BikeSafe azonosító mezőbe beírják a regisztrációkor kapott számsort. Továbbá BikeSafe azonosítóval rendelkezők részére további 10% kedvezmény jár felelősség és vagyonbiztosítási csomagokból, melyek igénybe vehetőek elektromos kerékpároknál is.  

Mentsd a bringádat a Bikesafe rendszerébe!

2020. júl. 31. / BikeSafe

Magyarországon több ezer kerékpárt és rollert lopnak el évente, nagy részük azonosítatlan így sosem kerül meg vagy ha megkerül, nyilvántartás híján nem tudják ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni azokat. Fontos, hogy Te ne járj így, ezért mentsd a bringádat!

Regisztráld kerékpárodat és rolleredet a Bikesafe biztonságos adatbázisába, amelyet a Rendőrség is használ!

A Bikesafe regisztrációs programot a Rendőrség igényeinek megfelelően fejlesztettük és alakítottuk ki 2014-ben és országos hozzáférést biztosítunk minden rendőri egység számára. Az adatbázis banki biztonsági szintű védelemmel tárolja adataidat.

Törzskönyvvel igazoljuk, hogy a Tiéd a jármű!

Kerékpárod, rollered és személyes adataid rögzítésével igazolni tudjuk, hogy a regisztrációkor a kerékpár a Te birtokodban volt, a regisztrációhoz feltöltött dokumentumokkal (számla, blokk, adásvételi szerződés) pedig a tulajdonjogot is alá tudod támasztani. A regisztrációd alapján elkészítjük a kerékpárod névre szóló, fényképes törzskönyvét és postán megküldjük részedre.

Mentsd a fontos adatokat!

Nyilvántartásunkat úgy alakítottuk ki, hogy a regisztráció során minden olyan adatot, fotót, információt rögzíts, ami később a felderítés vagy az azonosítás során fontos lehet. Adataid mentése során végigvezetünk ezeken a lépéseken és segítséget nyújtunk ahhoz is, hogy azonos márkán és típuson belül is elkülöníthető legyen a járműved!

A fényképes, névre szóló törzskönyv egyszeri díja csak 4900 Ft!

A végleges regisztráció és adatok nyilvántartásának feltétele a törzskönyv megrendelése. A törzskönyves regisztráció díja járművenként 4000 Ft, mely tartalmazza a végleges nyilvántartást, a fényképes törzskönyvet és a biztonsági vázmatricát, valamint ezek postázását. A regisztrációs díj garantálja a szolgáltatás önfenntartó biztonságát és reklámmentességét. 
Az 50.000 Ft alatti értékű járművek nyilvántartásának nem feltétele a törzskönyv rendelés, de 
rendelhető hozzá törzskönyv és biztonsági matrica. 

Lopott kerékpár és roller adatbázis

Regisztrált járműved ellopása esetén oldalunkon azonnal lopott státuszúvá teheted a bringádat vagy rolleredet, melynek következtében a jármű adatai és fényképe részlegesen nyilvánossá válnak, a rendőrök pedig rendelkezni fognak a Te és a járműved adataival, fényképével, így a körözés elrendelése sokkal szakszerűbb és pontosabb lehet. Ha pedig a jármű megkerül, a regisztrált adatok alapján könnyen azonosítható és visszaszolgáltatható lesz Neked. Lopott kerékpárok ingyenesen feltölthetők az adatbázisba, ám azokhoz törzskönyv már nem rendelhető. 

Ingyenesen átruházható regisztráció

Ha eladod a járműved, a regisztrációt online átruházhatod az új tulajdonosnak. Ehhez a vevőnek csak annyit kell tennie, hogy regisztrálja magát az oldalon, a felhasználói neve alapján egy gombnyomással átruházhatod neki a regisztrációt! A vevő ezt követően megrendelheti a saját névre szóló törzskönyvét a járműhöz.

Nonprofit program a járműbiztonságért:

A Bikesafe program üzemeltetője a BikeSafe Nonprofit Kft. együttműködve a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvánnyal, mely 1992 óta szolgálja több sikeres programmal a vagyonvédelmet. Regisztrációs programunkat a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a Rendőrséggel együttműködve végezzük 2014 óta.

Váltsd ki a bringád vagy rollered törzskönyvét most! 

Regisztrációhoz kattints ide »  

 

Adatvédelmi nyilvántartás

2016. jan. 3. / BikeSafe

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 68. § (6) bekezdése alapján a Bikesafe.hu adatbázist a Hatóság 2015. december 02-án a NAIH-91841/2015. számon nyilvántartásba vette!

A nyilvántartási határozat ITT  megtekinthető!

Megtalálták a japán világutazó kerékpárját a Bikesafe.hu segítségével!

2014. jan. 25. / BikeSafe

Sikeres volt a japán világutazó Yoshihido Shimara kerékpárjának megtalálására indított médiakampány!
Az internetes közösségi együttműködésnek és összefogásnak köszönhetően, alig egy hét alatt sikerült megtalálni az ellopott kerékpárt, a Bikesafe.hu segítségével.

A kerékpár megtalálásával kapcsolatban Neubauer Tamás rendőr őrnagy a következőket mondta el:

"2014. január 16-án e-mailben kereste meg Yoshihiro Shimada japán világutazó a FMRFK Bűnmegelőzési Osztálya és a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány által közösen működtetett Bikesafe.hu kerékpár-regisztrációs oldalt azzal, hogy a segítségünket kéri a fenti napon Budapesten eltulajdonított Riese und Müller „RM” Birdy „BD1” típusú könnyen kézben fogható összehajtható vázas, ezüst színű, német egyedi gyártású kerékpárjának a megtalálásában.
A megadott paraméterek és fényképek alapján elvégeztük a kerékpár regisztrációját oldalunkon, és több fórumon valamint közösségi oldalon megosztottuk a fényképeket.
Ennek hatására a mai napon 08.57 perckor Sólyom András budapesti lakos tett bejelentést a Bikesafe.hu központi telefonszámára (06-70-520-2000), aki elmondta, hogy látta az oldalon korábban közzétett, keresett Yoshihiro Shimada 2014. január 16-án eltulajdonított kerékpárját, és azzal kapcsolatban információval rendelkezik.
A bejelentő elmondta, hogy a kerékpárt Budapesten a XVII. kerületi Bakancsos úti bolhapiacon a főbejárattól  a 2. sorban látta, egy fiatal férfi próbálta értékesíteni.
A bejelentést követően felvettem a Brfk központi ügyeletén keresztül a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság ügyeletesével a kapcsolatot, tájékoztattam a bejelentésről, és továbbítottam a keresett kerékpár fényképét és adatait.

Az ügyeletes tiszt későbbi tájékoztatása szerint a helyszínre küldte a járőröket, akik be is azonosították a kerékpárt, és értesítették a sértettet, aki nyilatkozott is, hogy valóban az övé a kerékpár."

A Rendőrségtől kiérkező járőrök igazoltatták az árust, aki elmondta a rendőröknek, hogy most vásárolta a kerékpárt egy másik árustól. A biciklit értékesítő férfi tájékoztatta az egyenruhásokat, hogy ő egy számára ismeretlen személlyel cserélte el a biciklit a Budapest VIII., Mátyás téri piacon. A két férfi kihallgatása folyamatban van, a sértett a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság épületében visszakapta kerékpárját. - írja a Police.hu

Köszönjük mindenkinek akik segítettek, hogy a kerékpár megkerüljön, Yoshihiro Shimadának pedig jó utazást kívánunk!

Ha te is szeretnéd Yoshihirohoz hasonlóan visszakapni az esetleg ellopott kerékpárod, akkor REGISZTRÁLD kerékpárod a BikeSafe-en most >>