Elektromos kerékpárokra is köthető biztosítás!

-: több, mint egy éve frissült

A hello Bringás biztosítások egy saját fejlesztésű applikációval is gyorsan megköthetőek okostelefonon vagy más eszközzel online a hello.hu weboldalon. A hello Bringás appnak a későbbiekben is nagy szerepe van, ha káresemény történik. A kerékpárra köthető vagyonbiztosítás (akárcsak a casco a gépkocsiknál) három csomagot kínál; a legkedvezőbb Start csomag csak lopás, betöréses lopás, rablás, az Optimum csomag ezeken felül még elemi kárra, a Prémium csomag pedig az eddigieken túl a balesetből eredő sérülés esetén és részlopás kárra is térít. A díjak a választott csomagtól és a kerékpár értékétől függően változnak, ez éves szinten 3 500 forinttól 65 000 forintig terjednek. A legolcsóbb a 100 000 forintnál alacsonyabb értékű kerékpár Start csomag éves díja. A legdrágább pedig az egymillió forint értékű kerékpár Prémium biztosítási csomag díja, vagyis ez a kerékpárok biztosításának felső határa, ami kiemelkedő a piacon.

Miért van szükség a hello Bringás appra?

Lopás esetén 15 százalékos önrésszel térít a biztosító, de ehhez használni kell a hello Bringás appot. Ennek a „Bringafotó” funkciójával feltölthetjük a kerékpár fényképét, amikor leparkolunk vele és megfelelően lezárjuk azt. Ezzel az app térképre menti, hol hagytuk a kerékpárt, és lopás vagy rongálás esetén ez a fotó lesz a bizonyíték. Tehát a fotó előfeltétele a rendőrségi jegyzőkönyv mellett, hogy a biztosító a kár 85%- át fizesse. Ha a fotózás elmaradt, a biztosító 50 %- ot térít, azonban ebben az esetben is szükség van a rendőrségi jegyzőkönyvre.

A biztosító a szabadban hagyott – megfelelően rögzített -, és ellopott kerékpárok esetében is téríti a kárt.

Milyen értékű biciklire?

A biztosítást 10 évnél fiatalabb, akár használt analóg és elektromos kerékpárokra lehet kötni. Az értékét és a korát számlával kell igazolni. Ugyanakkor, ha már nincs meg a számla, de a kerékpár értéke 100 ezer forint alatti, megköthető a biztosítás, ha az ügyfél regisztrálja a biciklit a rendőrség által üzemeltetett BikeSafe országos kerékpár-regisztrációs programban. Ezt azért is érdemes megtenni, mert lopás esetén, ha később előkerül a bicikli, a rendőrök tudni fogják, kinek a tulajdona. 300.000 forintértékig, számla hiányában lehetőség van „Otthon fotózással” megkötni a biztosítást. Ez esetben a vagyonbiztosítás kötési folyamat végén, a megadott szempontok alapján fotókat kell feltölteni a bringáról. A még drágább kerékpárok esetében pedig lehetőség van értékbecslést végeztetni a biztosító partner szervizeiben számla hiánya esetén.

Baleset- és felelősségbiztosítás

A hello Bringás appban lehetőség van baleset- és felelősségbiztosítás megkötésére is. Ezeknél is három-három csomagból választhatunk. Az évi 3 500 forintért köthető Prémium felelősségbiztosítási csomag a bringázás vagy rollerezés közben okozott tárgyi károk után esetenként 3 millió forintig téríti, de évente legfeljebb 6 millió forintot. Személysérüléses balesetek után is a biztosító fizeti a kárt a kerékpáros helyett.

A kerékpározás közben elszenvedett balesetre a külön köthető balesetbiztosítás fizet csonttörés, halál és 100%- os baleseti rokkantság esetén. Az éves díj a térítési összegtől, azaz a választott csomagtól függően csupán évi 1 500, 2 500 és 3 500 forint. Míg a kerékpárra kötött vagyonbiztosítás és a felelősségbiztosítás csak Magyarországra terjed ki, addig a balesetbiztosítás egész Európára szól.

Ajándékbiztosítás

Azon ügyfelek, akik a BikeSafe országos kerékpár- regisztrációs programban részt vesznek, lehetőségük van igénybe venni az egy évig díjmentes hello Bringás balesetbiztosítást. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy a felületen regisztrációt követően a BikeSafe azonosító mezőbe beírják a regisztrációkor kapott számsort. Továbbá BikeSafe azonosítóval rendelkezők részére további 10% kedvezmény jár felelősség és vagyonbiztosítási csomagokból, melyek igénybe vehetőek elektromos kerékpároknál is.  

Megosztás :