Ingyenes regisztráció minden hónapban Szegeden

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai 2017. május 26-án 14:00-18:00 óra közötti időben a Bike Safe program keretében a kapitányság épülete előtt ingyenes regisztrációs lehetőséget hirdettek meg a szegedi kerékpártulajdonosoknak, mely során a Városi Balesetmegelőzési Bizottság munkatársa átvizsgálta a kerékpárokat, valamint ellenőrizte a kötelező tartozékok meglétét.

tovább

Csaknem száz kerékpárt regisztráltak

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A szegedi rendőrök a BikeSafe program keretében 92 biciklit vizsgáltak át, majd vettek nyilvántartásba az ingyenes kerékpár-regisztráció alkalmával. A kampány májusban folytatódik. 

A Szegedi Rendőrkapitányság 2017. április 3-ára ingyenes kerékpár-regisztrációt hirdetett. A négy órában 92 biciklitulajdonos kérte járművének nyilvántartásba vételét. A rendőrök a kötelező tartozékok ellenőrzését követően regisztrálták a kerékpárokat.  A nyilvántartásba vételt követően a járműre a biztonsági matrica is felkerült.

A rendőrök legközelebb 2017. május 26-án 14 és 18 óra között, a Szegedi Rendőrkapitányság épületében (6722 Szeged, Párizsi körút 16-22.) várják kerékpár-regisztrációra a biciklitulajdonosokat.  

Békés megyében újra regisztrálnak a rendőrök!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2017. március 21-én, Gyulán segítik a kerékpárosokat abban, hogy kerékpárjukat regisztrálják a „BikeSafe” adatbázisba. 

A jó idő beköszöntével egyre többen kerékpároznak, és a kétkerekűek felkelthetik a tolvajok figyelmét. 

A kerékpárlopáshoz néhány másodperc is elegendő. De kellő óvatossággal és megfelelő védelmi eszközök, módszerek alkalmazásával ezeknek a bűncselekményeknek egy része megelőzhető. 

A kerékpár védelméről elsősorban a tulajdonosnak kell gondoskodnia. A lopások megelőzése érdekében kérjük, fogadja meg tanácsainkat! 

Ha utcán, lépcsőházban őrizetlenül hagyja a biciklijét, mindig zárja le.

Rövid időre, így például gyors bolti vásárlás, vagy egy lottó feladásának idejére se hagyja a kerékpárt úgy őrizetlenül, hogy nem zárja le.

Lehetőség szerint ne elhagyatott, sötét helyen támasszák le a kerékpárjukat.

Miután lezárták a biciklit, a kosárban, csomagtartón, kormányon ne hagyjanak semmit!

A kerékpárt tanácsos valamilyen stabil tárgyhoz, kerítéshez, kerékpártárolóhoz, vagy egy fához zárni.

A bicikli értékének minimum 10%-át érdemes biztonságos zár vásárlására költeni.

Használjon többféle zárat, a jobb minőség nagyobb védelmet jelent.

Ha a kerékpárját ellopták, mindenképpen tegyen bejelentést a rendőrségen!

A kerékpár biztonságánál csak a biztonságos kerékpározás a fontosabb!

Vigyázzon magára és közlekedő partnereire is!

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztály 

Rendőrségi regisztráció Tolnán

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A tolnai rendőrök bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgáltak a kerékpár tulajdonosoknak. 2017. február 2-án a Bogyiszlói Polgármesteri Hivatal udvarán folytatódott a nagy sikerű BikeSafe országos kerékpár regisztráció. A község lakói örömmel fogadták a Tolnai Rendőrőrs és a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítő közreműködését kerékpárjaik rendőrségi nyilvántartásba vételéhez, amely bűncselekmény esetén megkönnyíti a felderítést. Az ingyenes rendőrségi regisztráció által 13 bicikli vált nyomon követhetővé, így azok tulajdonosai nagyobb biztonságban tudhatják kétkerekűjüket. 

BikeSafe Kecskeméten is!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Minden hónap utolsó hétfőjén a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai várják azokat, akik szeretnék kerékpárjukat ingyenesen regisztráltatni.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai az alábbi időpontokon várják az érdeklődőket:

 • 2017. január 30-án 12-15 óra
 • 2017. február 27-én 12-15 óra
 • 2017. március 27-én 12-15 óra
 • 2017. április 24-én 12-15 óra
 • 2017. május 29-én 12-15 óra
 • 2017. június 26-án 12-15 óra
 • 2017. július 31-én 12-15 óra
 • 2017. augusztus 28-án 12-15 óra
 • 2017. szeptember 25-én 12-15 óra
 • 2017. október 30-án 12-15 óra
 • 2017. november 27-én 12-15 óra
 • 2017. december 18-án 12-15 óra 

Továbbra is regisztrálják a kerékpárokat Veszprém megyében

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Vásárlást követően egyből regisztráltatta kerékpárját a várpalotai férfi.

A regisztrációs program népszerűségét igazolja az, hogy a hideg, téli időjárás ellenére is érkeznek olyan kerékpár tulajdonosok a rendőrségre, akik rögzíttetni szeretnék a járművek adatait, típusát és egyedi azonosítóit. 

Ellopták a japán világutazó kerékpárját Budapesten! Segíts megtalálni!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Yoshihiro Shimada japán világutazó 5 éve indult útnak, több kontinenst bejárt, hihetetlen kalandokon ment keresztül, de mind ő, mind kerékpárja a megpróbáltatásokat jól bírta... Mindezidáig, mivel Budapesten a ritka és egyedi kerékpárt érkezése napján ellopták! 

A kerékpárt - megérkezése után - szálláshelyén a Budapest VII. kerület Kertész utca 35 lévő Hostel udvarán lakatolta le Yoshihiro, és ami sem Afrikában, sem Ázsiában nem fordult elő: a kiváló kerékpárzárat tolvajok elvágták és a bringát elvitték.

A japán világutazó 2008-óta van úton egyedi építésű összecsukható kerékpárjával, amely elmondása szerint olyan mintha a „teste egy része” volna így nehezen pótolható.

Yoshihiro utazásairól blogot vezet a http://on-the-pla.net/ oldalon japán nyelven, de videó blogja mindenki számára élvezhető a Youtube-on : http://www.youtube.com/user/yoshimadan

Yoshihiro Shimada kerékpárja: Riese und Müller „RM” Birdy „BD1” könnyen kézben fogható összehajtható vázas, ezüst színű, német egyedi gyártású kerékpár első-hátsó csomagtartóval, mindkettő egyedi típus, több egyedi átalakítással alkalmassá téve a sok csomag szállítására.

"A kerékpárt Magyarországra érkezésem napján, 2014 január 16-án, a 1073 Kertész utca 35 Fsz.5. alatt található szállásom elől vitték el, éjfélkor már nem volt ott, a kerékpárzárat elvágták, a levágott lakatot otthagyták." – mondta el Yoshihiro a lopással kapcsolatban.

Az egyedi kiskerekű kerékpárt nagyon könnyű felismerni, adatai megtalálhatók a Bikesafe.hu oldalon. Az utazó kérésére a Bikesafe.hu igyekszik segíteni, kérjük aki információval rendelkezik a kerékpárról lépjen kapcsolatba az oldallal.

A nyomravezetőnek vagy akinek a segítségével a japán világutazó visszakaphatja kerékpárját 50000 forint díjat ajánlottak fel!

Köszönjük ha segítesz eljuttatni Te is az információt!