Elektromos kerékpár pályázat: regisztrációs információk

2020. nov. 15. / BikeSafe

Az Elektromobilitási Program keretében november 23-tól elérhető az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató, 1 milliárd forint keretösszegű pályázat. A pályázati kiírás  feltételként szabja, hogy a támogatott kerékpároknak Bikesafe kerékpár regisztrációval kell rendelkeznie. 

A pályázat a kereskedők kötelezettségévé teszi a támogatott kerékpár regisztrációját és annak igazolását. Ennek a feltételnek a problémamentes biztosítására alakítottuk ki kereskedői regisztrációs programunkat. 

A regisztrációt a kereskedő tudja elindítani weboldalunkon, ahol kereskedői fiókja felületén rögzíti a vevő és a kerékpár adatait. A kerékpárt így közvetlenül a vevő nevére tudja regisztrálni és a regisztrációról e-mailben azonnal megkapja a regisztrációs igazolást.

A regisztráció befejezése és a törzskönyv megrendelése ezután a vevő feladata, mely szükséges ahhoz, hogy a törzskönyvet közvetlenül neki postázzuk. A vevő így diszkréten adhatja meg további adatait, melyek a rendőrségnek és a törzskönyv szállításhoz elengedhetetlenek.

A regisztráció díját a vevő közvetlenül a boltnak fizeti, a bolti a regisztrációt követően e-mail értesítst kap a rögzített adatokkal, valamint egy kuponkódot, melyet felhasználva a törzskönyvet megrendeli, így az oldalon már nem kell fizetnie. 

Ha Ön sikeresen pályázott, nincs más dolga mint a kereskedőtől kérnie a regisztrációt, majd a törzskönyvet megrendelni, melyet a regisztrációtól számított 15 napon belül postázunk.

Ha a Ön kereskedő és szeretne boltjával csatlakozni a programhoz, nincs más teendője, mint regisztrálni a boltját kereskedőként a rendszerbe. Az online felületen vásárolhat kereskedelmi regisztrációt és már regisztrálhatja is az első kerékpárt! 

Ellopták a japán világutazó kerékpárját Budapesten! Segíts megtalálni!

2014. jan. 21. / BikeSafe

Yoshihiro Shimada japán világutazó 5 éve indult útnak, több kontinenst bejárt, hihetetlen kalandokon ment keresztül, de mind ő, mind kerékpárja a megpróbáltatásokat jól bírta... Mindezidáig, mivel Budapesten a ritka és egyedi kerékpárt érkezése napján ellopták! 

A kerékpárt - megérkezése után - szálláshelyén a Budapest VII. kerület Kertész utca 35 lévő Hostel udvarán lakatolta le Yoshihiro, és ami sem Afrikában, sem Ázsiában nem fordult elő: a kiváló kerékpárzárat tolvajok elvágták és a bringát elvitték.

A japán világutazó 2008-óta van úton egyedi építésű összecsukható kerékpárjával, amely elmondása szerint olyan mintha a „teste egy része” volna így nehezen pótolható.

Yoshihiro utazásairól blogot vezet a http://on-the-pla.net/ oldalon japán nyelven, de videó blogja mindenki számára élvezhető a Youtube-on : http://www.youtube.com/user/yoshimadan

Yoshihiro Shimada kerékpárja: Riese und Müller „RM” Birdy „BD1” könnyen kézben fogható összehajtható vázas, ezüst színű, német egyedi gyártású kerékpár első-hátsó csomagtartóval, mindkettő egyedi típus, több egyedi átalakítással alkalmassá téve a sok csomag szállítására.

"A kerékpárt Magyarországra érkezésem napján, 2014 január 16-án, a 1073 Kertész utca 35 Fsz.5. alatt található szállásom elől vitték el, éjfélkor már nem volt ott, a kerékpárzárat elvágták, a levágott lakatot otthagyták." – mondta el Yoshihiro a lopással kapcsolatban.

Az egyedi kiskerekű kerékpárt nagyon könnyű felismerni, adatai megtalálhatók a Bikesafe.hu oldalon. Az utazó kérésére a Bikesafe.hu igyekszik segíteni, kérjük aki információval rendelkezik a kerékpárról lépjen kapcsolatba az oldallal.

A nyomravezetőnek vagy akinek a segítségével a japán világutazó visszakaphatja kerékpárját 50000 forint díjat ajánlottak fel!

Köszönjük ha segítesz eljuttatni Te is az információt!

 

Mennyibe fáj a biztonság?

2013. jan. 24. / BikeSafe

Mennyibe fáj a biztonság?

Magyarországon a német Abus és az amerikai Kryptonite termékei jelentik a csúcsszínvonalat, kevésbé ismert gyártók esetében mindenképpen a legfejlettebb modelleket válasszuk. Egy megfelelő biztonságot kínáló zárért – legyen az sodronyos, lánc- vagy U-lakat jellegű – legalább 8.000 forintot kell kiadni, a fokozottan veszélyes helyeken lezárt, értékes kerékpárok esetében a belépő szint 12.000 Ft. Húszezer forint felett kaphatók olyan zárak, melyek láttán a tolvajok minden bizonnyal odébbállnak.

tovább

Kerékpárlopási módszerek és hatékony védekezés

2013. jan. 24. / BikeSafe

Az általános kerékpár-lezárási útmutató mellett szeretnénk megosztani a kerékpárlopás témájában folytatott kutatómunkánk tapasztalatait, illetve levonnánk ennek következtetéseit. Az itt szereplő ismeretek forrása az interneten található, tolvajokkal és rendőrökkel készült beszélgetések, a sértettek tapasztalatai, illetve a térfigyelő kamerák által rögzített események tanulmányozása.

tovább

Segítség a kerékpár biztonságos lezárásához

2013. jan. 24. / BikeSafe

Ha kénytelenek vagyunk kerékpárunkat felügyelet nélkül az utcán hagyni, egy komoly zárat is be kell beszerezni. Többféle típust kínálnak a szaküzletek erre a célra, egy részük eredetileg motorkerékpárok lezárására készült, a többi különböző szerkezetű kerékpár specifikus zár. A minőségi szórás elképesztő: van, amelyiket még egy alkalmi tolvaj is pár másodperc alatt ki tud nyitni, ellenben kapható olyan típus is, amely láttán a profi tolvajok azon nyomban odébbállnak.

tovább