Elektromos kerékpár pályázat: regisztrációs információk

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

Az Elektromobilitási Program keretében november 23-tól elérhető az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató, 1 milliárd forint keretösszegű pályázat. A pályázati kiírás  feltételként szabja, hogy a támogatott kerékpároknak Bikesafe kerékpár regisztrációval kell rendelkeznie. 

A pályázat a kereskedők kötelezettségévé teszi a támogatott kerékpár regisztrációját és annak igazolását. Ennek a feltételnek a problémamentes biztosítására alakítottuk ki kereskedői regisztrációs programunkat. 

A regisztrációt a kereskedő tudja elindítani weboldalunkon, ahol kereskedői fiókja felületén rögzíti a vevő és a kerékpár adatait. A kerékpárt így közvetlenül a vevő nevére tudja regisztrálni és a regisztrációról e-mailben azonnal megkapja a regisztrációs igazolást.

A regisztráció befejezése és a törzskönyv megrendelése ezután a vevő feladata, mely szükséges ahhoz, hogy a törzskönyvet közvetlenül neki postázzuk. A vevő így diszkréten adhatja meg további adatait, melyek a rendőrségnek és a törzskönyv szállításhoz elengedhetetlenek.

A regisztráció díját a vevő közvetlenül a boltnak fizeti, a bolti a regisztrációt követően e-mail értesítst kap a rögzített adatokkal, valamint egy kuponkódot, melyet felhasználva a törzskönyvet megrendeli, így az oldalon már nem kell fizetnie. 

Ha Ön sikeresen pályázott, nincs más dolga mint a kereskedőtől kérnie a regisztrációt, majd a törzskönyvet megrendelni, melyet a regisztrációtól számított 15 napon belül postázunk.

Ha a Ön kereskedő és szeretne boltjával csatlakozni a programhoz, nincs más teendője, mint regisztrálni a boltját kereskedőként a rendszerbe. Az online felületen vásárolhat kereskedelmi regisztrációt és már regisztrálhatja is az első kerékpárt! 

Marcaliban regisztráltunk!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A Marcali Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2020. augusztus 7-én a Marcali Városi Fürdőnél várták az érdeklődőket. A délután folyamán 30 kerékpárt regisztráltak az országos adattárba. 


A regisztrációkor a bicikliket egy „BIKESAFE Regisztrált kerékpár” feliratú matricával látják el, majd egy fotót, és minden szükséges információt rögzítenek a kerékpárról, ami egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerül. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, és így azok nagyobb valószínűséggel kerülhetnek vissza jogos tulajdonosaikhoz - tudósít a marcaliportal.hu

A monori rendőrök az üllői Sportnapon regisztráltak.

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A monori rendőrök az üllői Sportnapon népszerűsítették a rendőrségi BikeSafe vagyonvédelmi programot.

A Monori Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai a 2019. szeptember 14-én Üllőn megrendezett Sportnapon a prevenciós tanácsokon túl ismertették a „BikeSafe” program célját, majd ezt követően a érdeklődők a kerékpárjaikat nyilvántartásba is vetethették. A BikeSafe vagyonvédelmi program legfőbb célja, a kétkerekűek legfontosabb adatainak és fotóinak nyilvántartásba vételével a bűncselekmények megelőzése, az eltulajdonított kerékpárok azonosításának, a lopások felderítésének elősegítése. A programon a biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban. 

" "

A Monori Rendőrkapitányság munkatársai a jövőben további két helyszínen várják BikeSafe regisztrációra az érdeklődőket, 2019. szeptember 21-én a Kék Lámpás és Autómentes nap elnevezésű rendezvényen, valamint 2019. szeptember 22-én a XIX. Vecsési Káposztafeszten.

" "

Fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
  • Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítse!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt, helyen hagyja biciklijét – nem eldugott utcában, kapualjban! 

Ingyenes regisztráció minden hónapban Szegeden

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai 2017. május 26-án 14:00-18:00 óra közötti időben a Bike Safe program keretében a kapitányság épülete előtt ingyenes regisztrációs lehetőséget hirdettek meg a szegedi kerékpártulajdonosoknak, mely során a Városi Balesetmegelőzési Bizottság munkatársa átvizsgálta a kerékpárokat, valamint ellenőrizte a kötelező tartozékok meglétét.

tovább

Csaknem száz kerékpárt regisztráltak

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A szegedi rendőrök a BikeSafe program keretében 92 biciklit vizsgáltak át, majd vettek nyilvántartásba az ingyenes kerékpár-regisztráció alkalmával. A kampány májusban folytatódik. 

A Szegedi Rendőrkapitányság 2017. április 3-ára ingyenes kerékpár-regisztrációt hirdetett. A négy órában 92 biciklitulajdonos kérte járművének nyilvántartásba vételét. A rendőrök a kötelező tartozékok ellenőrzését követően regisztrálták a kerékpárokat.  A nyilvántartásba vételt követően a járműre a biztonsági matrica is felkerült.

A rendőrök legközelebb 2017. május 26-án 14 és 18 óra között, a Szegedi Rendőrkapitányság épületében (6722 Szeged, Párizsi körút 16-22.) várják kerékpár-regisztrációra a biciklitulajdonosokat.  

Békés megyében újra regisztrálnak a rendőrök!

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2017. március 21-én, Gyulán segítik a kerékpárosokat abban, hogy kerékpárjukat regisztrálják a „BikeSafe” adatbázisba. 

A jó idő beköszöntével egyre többen kerékpároznak, és a kétkerekűek felkelthetik a tolvajok figyelmét. 

A kerékpárlopáshoz néhány másodperc is elegendő. De kellő óvatossággal és megfelelő védelmi eszközök, módszerek alkalmazásával ezeknek a bűncselekményeknek egy része megelőzhető. 

A kerékpár védelméről elsősorban a tulajdonosnak kell gondoskodnia. A lopások megelőzése érdekében kérjük, fogadja meg tanácsainkat! 

Ha utcán, lépcsőházban őrizetlenül hagyja a biciklijét, mindig zárja le.

Rövid időre, így például gyors bolti vásárlás, vagy egy lottó feladásának idejére se hagyja a kerékpárt úgy őrizetlenül, hogy nem zárja le.

Lehetőség szerint ne elhagyatott, sötét helyen támasszák le a kerékpárjukat.

Miután lezárták a biciklit, a kosárban, csomagtartón, kormányon ne hagyjanak semmit!

A kerékpárt tanácsos valamilyen stabil tárgyhoz, kerítéshez, kerékpártárolóhoz, vagy egy fához zárni.

A bicikli értékének minimum 10%-át érdemes biztonságos zár vásárlására költeni.

Használjon többféle zárat, a jobb minőség nagyobb védelmet jelent.

Ha a kerékpárját ellopták, mindenképpen tegyen bejelentést a rendőrségen!

A kerékpár biztonságánál csak a biztonságos kerékpározás a fontosabb!

Vigyázzon magára és közlekedő partnereire is!

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztály 

Rendőrségi regisztráció Tolnán

-: Jan 20, 2018 / Admin / 6 Likes

A tolnai rendőrök bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgáltak a kerékpár tulajdonosoknak. 2017. február 2-án a Bogyiszlói Polgármesteri Hivatal udvarán folytatódott a nagy sikerű BikeSafe országos kerékpár regisztráció. A község lakói örömmel fogadták a Tolnai Rendőrőrs és a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítő közreműködését kerékpárjaik rendőrségi nyilvántartásba vételéhez, amely bűncselekmény esetén megkönnyíti a felderítést. Az ingyenes rendőrségi regisztráció által 13 bicikli vált nyomon követhetővé, így azok tulajdonosai nagyobb biztonságban tudhatják kétkerekűjüket.